یکی از باکیفیتترین و پرکاربردترین مدادهایی که برای طراحی به کار میرود، مداد لوموگراف است. طراحی این مداد کاملاً مطابق با ارگونومیک انگشتان دست است؛ به همین دلیل در زمان استفاده طولانی، احساس خستگی نمیکنید. امروزه هر طراح حرفهای حداقل یک مداد طراحی لوموگراف را دارد. این مداد در ضخامتهای استاندارد تولید شده است که میتوانید باتوجهبه نیاز خود، آنها را خریداری نمایید.
مدادهای لوموگراف بسیار متنوع هستند و یکی از پرفروشترین مدادهای طراحی در جهان محسوب میشوند. قدرت پاکشوندگی مداد لوموگراف بسیار بالا است؛ به همین دلیل یکی از پرکاربردترین و بیبیرقیبترین محصولات در زمینه طراحی و نوشتن است.
انواع مداد لوموگراف بر اساس درجه سختی گرافیت
مدادهای لوموگراف از لحاظ درجه سختی گرافیت به دو نوع مداد طراحی لوموگراف مشکی و ذغالی تقسیم بندی میشوند. شما باید در زمان خرید این محصول در مرحله اول کاربرد خود را در نظر بگیرید و سپس با توجه به درجه سختی، بهترین مداد را برای نیاز خود خریداری نمایید.
مدادهای لوموگراف مشکی
یکی از بهترین محصولات برای افرادی که به طراحی چهره مشغول هستند، مدادهای لوموگراف مشکی است. با استفاده از این مداد میتوانید ساعتهای طولانی بدون اتلاف وقت و تمرکز به طراحی مشغول باشید. بدنه ششضلعیی این مداد سبب میشود تا در راحتترین حالت ممکن میان انگشتان دست قرار بگیرد. این مداد کربن بسیار بالایی دارد و ردی مشکی و بسیار مات از خود بر جای میگذارد. مداد لوموگراف مشکی در درجه سختیهای مختلفی به بازار عرضه شده است که میتوانید با توجه به نیاز خود آنها را خریداری کنید.
مداد لوموگراف سخت (H)
مدادهایی که بر روی آنها علامت H درج شده است، سختترین مدادهای طراحی هستند. در تولید مداد لوموگراف مشکی با درجه H از درصد خاک رس بیشتری به همراه گرافیت استفاده شده است. مداد طراحی لوموگراف مشکی با درجه H برای طراحی خطوط نازک و دقیق مناسب است و به دلیل میزان گرافیت پایین، خطوط کمرنگی را ایجاد میکند.
مداد لوموگراف متوسط (HB)
مدادهایی با درجه سختی HB همان مدادهای معمولی هستند که ما در طول شبانه روز از آنها استفاده میکنیم. این مداد نرمی و رنگپذیری خوبی دارد و در عین حال در زمان نوشتن زود نمیشکند. مدادهای لوموگراف مشکی با درجه سختی HB برای طراحی عمومی و نوشتن ایده آل هستند. بسیاری از طراحان از این مدادها برای کشیدن سایههای متوسط استفاده میکنند.
مداد لوموگراف نرم (B)
مداد لوموگراف مشکی با درجه سختی B یکی از پرکاربردترین مدادها برای هنر سیاه قلم هستند. درصد گرافیت این مدادها بسیار زیاد است؛ به همین دلیل نوک آنها نرمی بسیار بالایی دارد. این گونه مدادها برای سایه زدن و ایجاد تنوع در تاریکی و روشنایی طراحی مناسب هستند و جزئیات بهتری را در زمان طراحی به نمایش میگذارند.
مدادهای لوموگراف ذغالی
بیشترین استفاده مدادهای لوموگراف ذغالی برای طراحان و هنرمندان است؛ زیرا این مدادها درجه نرمی بالایی دارند. در دسته مدادهای لوموگراف ذغالی، تنها مدادهای گروه B آن هم از درجه 2 تا 9 قرار میگیرند. این مدادها گرافیت بیشتر و رس کمتری دارند؛ بنابراین اثر مشکی پر رنگ تری را از خود بر جای میگذارند.
مداد لوموگراف بسیار نرم (2B تا 9B)
از آنجایی که نرمی این مدادها با این درجه بسیار زیاد است، برای سایه زدن عمیق و ایجاد تنالیته های تیره مناسب هستند. لازم به ذکر است که از مداد لوموگرافی با درجه B2 برای رسم خطوط نازک در طراحی چهره یا طراحیهای مختلف استفاده میشود.
انواع مداد لوموگراف از نظر رنگ بدنه
مدادهای لوموگراف از لحاظ نوع بدنه نیز متفاوت هستند و به دستههای زیر تقسیم بندی میشوند. هر کدام از این مدادها از کیفیت و ویژگیهای متفاوتی برخوردار هستند. برای تولید این مدادها از به روزترین و پیشرفتهترین دستگاهها استفاده میشود؛ به همین دلیل کیفیت بسیار بالایی دارند.
مدادهای لوموگراف بدنه آبی
مداد طراحی لوموگراف بدنه آبی رایجترین نوع مداد لوموگراف در میان طراحان است و در 21 درجه سختی متفاوت از H9 تا B9 تولید و به بازار عرضه شده است. این مداد مقادیر بالایی از گرافیت را دارد و برای طراحیهای مات و مشکی مناسب است.
مداد لوموگراف بدنه مشکی (ذغالی)
لوموگراف بدنه مشکی یکی از پرکاربردترین مدادها در طراحی است که برای به نمایش درآوردن جزئیات بیشتر در طراحی استفاده میشود. این نوع مداد لوموگراف در 6 درجه سختی از 2B تا 8B موجود است و برای سایه زدن عمیق و ایجاد تنالیته های تیره به کار میرود.
مداد لوموگراف آبرنگی
این نوع مداد لوموگراف دارای مغزی آبرنگی است که قابلیت ترکیب با آب را دارد و برای طراحیهای آبرنگی و ایجاد افکتهای خاص مناسب است. توجه داشته باشید که این مداد به دلیل ویژگی آبرنگی خود برای تمام طراحان مناسب نیست؛ پس حتماً خرید این محصول را با توجه به نیاز خود انجام دهید.
انواع نداد لوموگراف از نظر کاربرد
مدادهای لوموگراف با دارا بودن قطرهای مختلف به کاربران این امکان را میدهد تا خطوطی با ضخامتهای مختلف را رسم کنند. بر همین اساس میتوان مدادهای لوموگراف را از لحاظ کاربرد در انواع زیر نام برد:
مداد لوموگراف طراحی
این نوع مداد لوموگراف برای طراحیهای عمومی، اتود زدن و ایده پردازی مناسب است. از این مدادها علاوه بر طراحی در نقشه کشی و سایر فعالیتهای هنری و فنی نیز استفاده میشود.
مداد لوموگراف گرافیک
این نوع مداد لوموگراف برای طراحیهای دقیق و گرافیکی مناسب است. این مدادها میزان گرافیک بالایی دارند و ایجاد خطوط دقیق و تاریک به کار میروند.
لوموگراف پرتره
این نوع مداد لوموگراف برای طراحی چهره و جزئیات ظریف مناسب است. اکثر طراحان سیاه قلم از این مداد برای کشیدن طرحهای مختلف استفاده میکنند.
مدادهای رنگی لوموگراف
مداد رنگیهایی که مخصوص طراحی هستند میزان رنگ دانه و غلظت بیشتری دارند. عموماً در قسمت مغزی این نوع مداد رنگی از نوعی روغن استفاده میشود که سبب میشود در زمان استفاده نرمی بیشتری داشته و برای استفاده از آنها نیازی به فشار نداشته باشند.
مدادهای لوموگراف پاستیلی
این مدادها از انواع پاستلهای گچی و نرم هستند و همانند مدادهای لوموگرافیک درجه نرمی و سختی متفاوتی دارند. این مدادها استحکام بیشتر دارند و طراحی کردن با آنها بسیار راحتتر از پاستیلهای معمولی و گچی است. تمیز و ظریف بودن طراحی از ویژگیهای بارز مدادهای لوموگراف پاستیلی است.
مدادهای لوموگراف فشاری
مدادهای لوموگرافیک فشاری از نظر ساختار و کارکرد با مدادهای سنتی و معمولی تفاوتهای چشمگیری دارد. مغزیهای این نوع مداد همانند سایرین از جنس گرافیت است؛ اما قابلیت تعویض دارد. با استفاده از این مدادها میتوانید به راحتی نوک مداد را تعویض کرده و از نوکهای مختلف استفاده کنید.
نکاتی برای انتخاب نوع مناسب مداد لوموگراف
- اگر میخواهید نهایت رضایت را از خرید مداد لوموگراف داشته باشید، باید در زمان خرید به موارد زیر توجه کنید:
- درجه سختی گرافیت: با توجه به نوع طراحی و نیاز خود، مداد لوموگراف با درجه سختی مناسب را انتخاب کنید.
- نوع بدنه: نوع بدنه مداد لوموگراف تا حد زیادی سلیقهای است، اما اگر به دنبال مدادی با قابلیت آبرنگی هستید، لوموگراف آبرنگی را انتخاب کنید.
- کاربرد: با توجه به نوع طراحی و کاربرد مورد نظر خود، مداد لوموگراف مناسب را انتخاب کنید.
از انواع دیگر این مدادها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مداد لوموگراف پلاتین: این نوع دارای گرافیت با کیفیت بالا و ضخامت 2 میلی متر است که برای طراحیهای دقیق و ظریف مناسب است.
- مداد لوموگراف Jumbo: این نوع دارای ضخامت 7 میلی متر است و برای نقاشیهای بزرگ و آزاد مناسب است.
- مداد لوموگراف کربن: این نوع دارای گرافیت با درصد کربن بالا است که برای نقاشیهای سیاه و سفید با کنتراست بالا مناسب است.
جمع بندی
مدادهای لوموگراف بهترین نوع مداد طراحی برای طراحان حرفه ای هستند که در درجههای مختلف سختی تولید و به بازار عرضه شده اند. با استفاده از این مدادها میتوانید ظریفترین جزئیات را رسم کنید. مدادهای لوموگراف هر آنچه برای یک طراحی دقیق و اصولی نیاز دارید را در اختیار شما قرار میدهند.