یکی از روشهای طراحی و نقاشی پراستفاده، طراحی با مداد است که هنرمندان جهت خلق آثار هنری و پیشطرحهای خود از این شیوه بهره میبرند. اما برای خلق آثار هنری و طراحی جذاب باید از ابزارهای کار مناسب نیز استفاده نمود. بدیهی است که اگر مداد طراحی نوک دلخواه و موردنیاز را نداشته باشد، هنرمندان نمیتوانند آنچه را که در ذهن دارند به خوبی به تصویر بکشند؛ بنابراین نحوه تراشیدن و تیز کردن مداد طراحی از اهمیت فراوانی برخوردار است، به همین جهت در این مقاله چگونگی تراشیدن مداد طراحی و ابزارهای لازم جهت این کار را مورد بررسی قرار دادیم.
وسایل لازم برای تراشیدن مداد طراحی
امروزه انواع مدادهای طراحی در جنسهای مختلف نظیر مداد کنته، مداد زغالی، مداد گرافیت و… با درجههای سختی متنوعی در بازار وجود دارد؛ بنابراین جهت تراشیدن این مدادهای طراحی نیز میتوان از وسایل گوناگونی استفاده نمود. مثلاً برخی از افراد برای تراشیدن مدادهای گرافیتی از تراشهای رومیزی یا برقی استفاده میکنند، بسیاری از این تراشها از حفرههای متعددی برخوردار هستند، حفره بزرگ جهت تراشیدن قسمتهای عقب و چوبی مداد است، حفره کوچک نیز جهت تیز و صاف کردن نوک مدادهای گرافیتی میباشد.
میتوان گفت هنرمندان زیادی جهت تراشیدن نوک مداد طراحی به شیوه دلخواهشان و کار با آن در سبکهای مختلف طراحی و نقاشی، از روشهای سنتی استفاده میکنند. وسایل لازم جهت تراشیدن مداد طراحی در این شیوه شامل کاتر، تیغ یا چاقوی مناسب، پد سنباده، دستمال توالت، سطحی سخت جهت چسباندن کاغذ سنباده بر روی آن و… هستند.
چطور مداد طراحی را بتراشیم؟
تراشیدن مداد طراحی نیز آداب و مراحل مختلفی دارد، تا هنرمندان بتوانند جهت خلق آثار هنری خود، از مداد طراحیشان بهترین بهره را ببرند. این مراحل را میتوان این طور بیان کرد:
- ابتدا بوسیله تیغ، کاتر یا چاقو تمام پوشش چوبی دور مغز مداد را برش دهید. بهتر است میزان برش اطراف مغز مداد بیش از یک اینچ نشود، بنابراین با حوصله و زدن ضربات آرام و ملایمی دورتادور مداد برشهای مناسبی ایجاد کرده تا گرافیت و سرب مداد بیرون بیاید، بهتر است از زدن فرورفتگیهای عمیق و خیلی تیز بر لبه مداد پرهیز کرد.
- اکنون پد سنباده را بر روی یکتکه چوب بچسبانید یا منگنه کنید، نوک مداد را بر سطح پد سنباده بکشید، مداد را آرام در دست خود بچرخانید تا به هنگام حرکت مداد، تمام ناهمواریهای دور نوک مداد نیز صاف شوند و بینظمیهای دور مغز مداد برطرف گردند.
- با استفاده از یک دستمال تمیز، نوک مداد را پاک کنید تا زغال و گرافیتهای اضافی به خوبی تمیز شوند.
- اکنون مداد طراحی شما به خوبی تراشیده شده، بهتر است با احتیاط آن را در جعبه مناسب و امنی بگذارید تا نوک آن دچار شکستگی نشود. سپس با دقت محل تراشیدن مداد را تمیز کنید.
نکات تیز کردن مداد طراحی
بهتر است به هنگام تیز کردن مداد طراحی به نکات مختلفی توجه نمایید تا بتوانید بهترین استفاده را از این محصول جهت خلق آثار هنری مختلف خود بنماید. برخی از این نکات به قرار زیر هستند:
- تراشیدن و تیز نمودن مداد طراحی کار سختی نیست، میتوان با تمرین کردن بر روی مدادهای طراحی ارزان خود به راحتی این روشها را فرا بگیرید.
- زمانی که نوک مداد طراحی شما به خوبی تراشیده شود، دست شما جهت خلق آثار جذابتر طراحی نیز بازتر است.
- همیشه چندین مداد طراحی را بتراشید تا در صورت نیاز بتوانید از مدادهای دیگر استفاده کنید.
- مدادها را در محل مناسب بگذارید تا امکان افتادن و شکستن آنها کم شود.
- مدادهای گرافیتی و شمعی که پوششی ندارند نیز با استفاده از روشهای گفته شده قابل تیز شدن هستند، اما باید حین کار دقت بیشتری نمود تا دچار شکستگی نگردند.
- بهتر است پیش از شروع عملیات تیز کردن مداد طراحی، محل را توسط یک تکه کاغذ پوشش دهید تا ضایعات مدادها بر روی آن بریزید و موجب کثیفی محل تراشیدن نگردد.
- تراشیدن و تیز کردن مداد طراحی، باید به آهستگی و ملایمت انجام شود، به طوری که هر بار لایه نازکی از پوشش دور مداد را برداشت تا به صورت مطمئنتری به سرب و گرافیت مداد رسید.
- هنرمندان باید در زمان طراحی کردن، مداد خود را بچرخانند، در غیر این صورت یک سمت مداد خیلی زود تمام میشود.
جمع بندی
به هنگام ترسیم آثار هنری و استفاده از مغز گرافیتی و زغالی این مدادها، حتماً تراشیدن و تیز کردن مداد طراحی لازم میشود. بنابراین هنرمندان باید بتوانند به خوبی و براساس نیاز خود به برش و تراشیدن این مدادها بپردازند. از این رو در این مقاله نحوه صحیح تراشیدن مداد طراحی و وسایل لازم جهت انجام این کار را بیان کردیم. فروشگاه لذت نقاشی با عرضه انواع وسایل لازم جهت تراشیدن مداد طراحی همانند کاتر، تیغ، تراشهای مخصوص و… توانسته به هنرمندان جهت داشتن یک مداد طراحی نوک تیز کمک کند.